Biomedica

Privacy Statement

IZJAVA O VARSTVU PODATKOV
Varstvo vaših osebnih podatkov je za nas zelo pomembno. Zato obdelujemo vaše podatke izključno v skladu z zakonskimi predpisi (GDPR, TKG 2003). Z naslednjimi  informacijami o varstvu podatkov vas želimo seznaniti z najpomembnejšimi vidiki obdelave podatkov v okviru naše spletne strani.
Biomedica Medizinprodukte GmbH & Co KG (v nadaljevanju: “Biomedica”) izjavlja, da so za zagotovitev varnosti obdelave podatkov upoštevani vsi potrebni tehnični in organizacijski ukrepi v skladu s čl. 32 GDPR. Ukrepi za varstvo podatkov so bili sprejeti z namenom, da bi zagotovili zadostno stopnjo zaščite glede zaupnosti, celovitosti in razpoložljivosti ter odpornosti sistema.
V nadaljevanju želimo pojasniti, katere podatke zbiramo in kaj se z njimi dogaja. Ne moremo pa zagotoviti, da varstvo podatkov velja tudi za druge spletne strani, do katerih dostopate preko povezave na naši spletni strani. 

Zbiranje podatkov
Našo spletno stran lahko kadarkoli obiščete in uporabljate, brez da bi razkrili vaše osebne podatke. Zaradi varnosti pa se bodo ob vstopu na našo spletno stran samodejno shranili podatki, kot so ime vašega spletnega ponudnika, spletna stran, s katere dostopate na našo, spletne strani, ki jih obiskujete, vaš IP naslov, uporabljeni brskalnik, datum in čas ter trajanje vašega obiska. Čeprav ti podatki lahko omogočijo identifikacijo, jih ne obdelujemo mi osebno, lahko pa so  uporabljeni v statistične namene.

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov
Osebni osebni podatki, kot so ime, datum rojstva, elektronski naslov ter poštni naslov ali telefonska številka, bodo zbrani le, če jih aktivno pošljete v obliki elektronske pošte, izpolnjenega obrazca, v ogovoru na vaše povpraševanje, pošiljanju zahtevanih gradiv ali za izvršitev dogovorov in za tehnično upravljanje. Te podatke obdelujemo v skladu z določbo Zakona o varstvu podatkov v veljavni različici, kot tudi s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov.
Vaši osebni podatki bodo posredovani tretjim osebam ali posredovani na kakršenkoli drug način le, če  je to potrebno za izpolnitev dogovora ali ste predhodno dali svoje soglasje.
Razen v primerih, omenjenih v politiki varstva podatkov, Biomedica ne bo prodala, delila ali kako drugače dala vaših osebnih podatkov na voljo tretjim osebam izven Biomedice in njenih podružnic.  Vaši osebni podatki pa bi vendarle lahko bili posredovani podjetjem, ki so povezana z Biomedico. V tem primeru je mogoče, da bodo vaši podatki obdelani na drugih strežnikih in v drugih državah.
Osebni podatki se lahko razkrijejo tudi tretjim osebam, ki delujejo za ali v imenu Biomedice (na primer: dobavitelji, špediterji, ponudniki IT storitev, storitvena podjetja itd.). Prenos osebnih podatkov v državne institucije in organe je mogoč le v okviru obvezne nacionalne zakonodaje. Naše zaposlene, dobavitelje, ponudnike IT storitev in trgovinske partnerje  zavezujemo k zaupnosti.

Pravica do dostopa in popravka ter pravica do preklica
Imate pravico, da preverite in popravite svoje osebne podatke, ki smo jih shranili. V vsakem trenutku imate dodatno pravico, da prekličete soglasje k uporabi vaših osebnih podatkov. Če nam sporočite, da vaših podatkov ne smemo uporabljati kot podlago za prihodnje stike, bomo to upoštevali.
Za takšna obvestila pošljite e-pošto na naslov "office@bmgrp.at". Upoštevajte, da se običajne e-pošte ne pošiljajo po varnih povezavah.

Elektronske novice
Uporabniki, ki ne želijo več prejemati naših elektronskih novic, imajo možnost, da se odjavijo.

Shranjevanje osebnih podatkov
Osebne podatke bomo hranili le tako dolgo, da izvedemo storitev, ki ste jo želeli ali nam dali soglasje zanjo – razen če smo zakonsko zavezani hraniti informacije za daljše časovno obdobje.

Avtorske pravice in obvestila o avtorskih pravicah
Za besedilo, slike, grafike in postavitev spletne strani veljajo mednarodni zakoni o avtorskih pravicah. Nepooblaščena uporaba, razmnoževanje ali prenos posamezne vsebine ali celotnih strani bo tako preganjana v okviru kazenskega in civilnega prava. Vsa vsebina je bila skrbno preverjena. Kljub temu ni mogoče jamčiti za točnost, popolnost in pravočasnost informacij. Naša odgovornost je zato izključena. Povezave do drugih spletnih mest so bile skrbno izbrane. Ker nimamo vpliva na njihovo vsebino, za njih ne prevzemamo nobene odgovornosti.

Vsebina
Vsa besedila, vsebina in informacije so brez jamstva. Za napačne informacije ali zavajajočo vsebino ne prevzemamo odgovornosti. Kot osnova so uporabljene avstrijske pravne smernice.
Upoštevajte, da ima lahko prenos podatkov po Internetu (na primer po elektronski pošti) varnostne pomanjkljivosti.  Popolna zaščita podatkov pred dostopom s strani tretjih oseb ni mogoča.

Politika varstva podatkov za uporabo storitev Google Analytics

Ta spletna stran uporablja funkcije storitve spletne analitike, Google Analytics. Ponudnik je Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA. Google Analytics uporablja tako imenovane »piškotke«. To so besedilne datoteke, ki so shranjene v vašem računalniku in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Podatki, ki jih ustvarijo ti piškotki o vaši uporabi spletne strani, se običajno prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in se tam shranijo.
V primeru aktiviranja anonimizacije IP na tej spletni strani  bo vaš IP naslov  okrnjen v državah članicah Evropske unije ali v drugih pogodbenih članicah Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru. Samo v izjemnih primerih bo polni IP naslov  poslan na Googlov strežnik v ZDA in bo okrajšan tam. Google bo v imenu upravljavca te spletne strani uporabil podatke za oceno vaše uporabe spletne strani, za zbiranje poročil o dejavnostih na spletni strani in za zagotavljanje drugih storitev, povezanih z dejavnostmi spletne strani in uporabo interneta, ki bodo posredovane operaterju spletne strani. IP naslov, ki ga dodeli Google Analytics kot del storitve Google Analytics, se ne bo združil z drugimi Googlovimi podatki.
Shranjevanje piškotkov lahko preprečite s spreminjanjem ustrezne nastavitve v programski opremi brskalnika; vendar opozarjamo, da v tem primeru morda ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij na tej spletni strani. Poleg tega lahko preprečite Googlovo zbiranje podatkov, ki jih ustvarjajo piškotki, v zvezi z vašo uporabo spletnega mesta (vključno z vašim IP naslovom) in obdelavo teh podatkov s strani Googla tako, da namestite vtičnik za brskalnik, ki je na voljo pod naslednjo povezavo: tools.google.com/dlpage/gaoptout

Piškotki
Te spletne strani deloma uporabljajo tako imenovane piškotke. Piškotki ne škodujejo vašemu računalniku in ne vsebujejo virusov. Služijo temu, da bi bila naša ponudba bolj uporabniku prijazna, učinkovita in varna. Piškotki so male besedilne datoteke, shranjene na vašem računalniku, ki jih shrani vaš brskalnik. 

Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, so tako imenovani “sejni piškotki”. Po vašem obisku se samodejno izbrišejo. Drugi piškotki ostanejo shranjeni na vašem računalniku, dokler jih ne izbrišete. Ti piškotki nam pomagajo prepoznati vaš brskalnik ob vašem naslednjem obisku.
Vaš brskalnik lahko nastavite tako, da ste obveščeni o piškotkih in dovolite piškotke le v posameznih primerih, tako da so piškotki sprejeti le v posebnih primerih ali tako, da velja splošna izločitev kakor tudi samodejni izbris piškotkov ob zaprtju brskalnika. Onemogočanje piškotkov lahko omeji funkcionalnost te spletne strani.
Vir: eRecht24

Informacije
Za vprašanja glede zasebnosti podatkov se obrnite na:
office(at)bmgrp.at

Veljavno pravo
Za to spletno stran velja avstrijsko pravo.

Stanje informacij
Biomedica Medizinprodukte GmbH & Co. KG si pridržuje pravico do dopolnitve, spremembe ali izbrisa informacij na tej spletni strani kadarkoli brez predhodnega obvestila ali utemeljitev ali v celoti prekiniti delovanje spletne strani.

Biomedica Medizinprodukte GmbH & Co KG
Divischgasse 4
1210 Dunaj
Avstrija